Matematik

Areal af trekant?

22. november 2011 af WhatTheFu (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hvordan beregner man arealet, især nu hvor jeg ikke kan finde tal på hvor lang firkanten er osv. (Opgaven er blevet sendt ind som billede, så der burde den ligge) men tak på forhånd for dem der gad og at hjælpe (:
Vedhæftet fil: IMAG0023.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2011 af SuneChr

Du er så heldig, at have tre retvinklede trekanter, som det er let at finde arealerne for.

Find arealet af rektanglet = 6·4  og træk da de tre trekanters areal fra.


Svar #2
22. november 2011 af WhatTheFu (Slettet)

men hvordan finder man rektanglens areal, jeg synes ikke at finde nogle oplysninger (:

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Rektanglets sider findes ved at længderne sammen af de trekanters sider, der udgør rektanglets sider.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2011 af Hijsa

- Du starter med at finde hele retanglets areal, som bliver 6*4 = 24

- Derefter finder du arealet af de andre hvide trekanter ude i hjørner.
- Du kan starte med trekant ADE. Hvor du har grundlinjen til at være 4 og højden til at være 3+1 = 4.
- Altså areale af trekant ADE: 4*4*½ = 8

- Nu kan du finde arealet af trekant CEG, hvor du har grundlinjen til at være 2 og højden 1. Areal: 2*1*½ = 1

- Arealet af den sidste trekant ABG finder du på samme måde. Du har grundlinjen til at være 2+4 = 6 , og højden til at være 3. Areal: 6*3*½ = 9

Nu har du arealerne af alle dine hvide trekanter, og kan nu sætte dem sammen, og så trække dem fra arealet af hele retanglet.

:)

Det er egentlig meget simpelt. Du har fået alle længder givet, så gælder det bare om at regne hvert trekant for sig.

 


Skriv et svar til: Areal af trekant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.