Matematik

Hjælp det haster-kubikcentimeter

22. november 2011 af Mariyes (Slettet)

Er der nogle som kan hjælpe mig med at komme med en god pædagogisk forklaring på hvordan man beskriver hvor mange kubikmeter(m3) eller kubikcentimeter(cm3) svarer til 1dm3


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2011 af AskTheAfghan

Da.. 1 cm = 0,1 dm = 0,001 m

så,        1 cm · 1 cm · 1 cm                                       = 1 cm3

             0,1 dm · 0,1 dm · 0,1 dm = 0,001 dm3        = 10-3 dm3

              0,01 m · 0,01 m · 0,01 m = 0,000001 m3   = 10-6 m3

dvs.    1 cm3 = 10-3 dm3 = 10-6 m3


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter, at 1m = 10dm = 100cm , hvorfor

(1m)3 = (10dm)3 = (100cm)3 , eller

1 m3 = 103 dm3 = 106 cm3


Svar #3
22. november 2011 af Mariyes (Slettet)

1000 tak.. det hjalp :) hvordan kan man så regne mtil cm


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2011 af AskTheAfghan

#3

Use your gift ...


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Genlæs svarene i #1 og #2.


Svar #6
22. november 2011 af Mariyes (Slettet)

jeps har fanget det nu :)


Skriv et svar til: Hjælp det haster-kubikcentimeter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.