Matematik

Vektorer i rummet

23. november 2011 af femsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

a)

En plan har ligningen: 10x - 9y + 8,5z - 34 = 0

Vis, at punktet P = (2 ; 2 ; 1/3) er beliggende i planen.

Er jeg den eneste, der kommer frem til, at punktet ikke er beliggende i planen?

 

b)

En linje l går gennem P. Linjen har retningsvektoren: r = (1, -3, 7)

Beregn vinklen mellem linjen og planen.

Jeg mener, at jeg først skal finde planens normalvektor. Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2011 af mathon

 

                       planens normalvektor
                                                                   n = [10;-9;8.5]

 


Svar #2
23. november 2011 af femsen (Slettet)

Er det rigtigt? Er det ikke noget med, at man skal finde krydsproduktet af to vektorer i planet eller noget i den dur?

Kommer du også frem til, at punktet P ikke er beliggende i planen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. november 2011 af PeterValberg

#0 Jeg kan heller ikke få punktet til at være beliggende i planen

mht planens normalvektor, så kan den aflæses direkte af ligningen som koefficienterne til de ubekendte
altså:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
23. november 2011 af femsen (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: Vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.