Matematik

Opstilling hjælp

23. november 2011 af Roflzor12 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

den her opgave:

 

I år 2006 var der 110 500 000 stk. 20-kroner i omløb.

 

En 20-krone har en tykkelse på 2,35 mm. Verdens højeste bjerg Mount Everest er 8,848 km højt.

 

Undersøg, om en stabel af de 20-kroner, der var i omløb i 2006, vil være højere end Mount Everest.

 

Resultatet bliver (vist nok...) flg: 2.35 mm x 110 500 000 = 259675000 / 10 = 25967500 / 100 = 259675 / 1000 = 259.675 km. (Dividerer med hhv. 10,100 og 1000 for at finde cm, m og km)

Det må da være sådan man regner det ud?! Ja undskyld, men er ret svag i det her :)

Hvordan ville I skrive tekst til det stykke / stille det op?

Har lidt problemer med at flette udregning / resultat sammen


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2011 af mette48 (Slettet)

Husk enheder for alle tal

højden på stabelen af 20-kroner bliver

2.35 mm x 110 500 000 = 259675000mm = 25967500cm = 259675m = 259.675 km

Dette er mere end Mount Everest på 8,848 km


Svar #2
23. november 2011 af Roflzor12 (Slettet)

#1


Husk enheder for alle tal

højden på stabelen af 20-kroner bliver

2.35 mm x 110 500 000 = 259675000mm = 25967500cm = 259675m = 259.675 km

Dette er mere end Mount Everest på 8,848 km

 

ok tak, så jeg behøver ikke at skrive x (gange) hele tiden? ;O

 

Desuden troede jeg ikke der måtte være tekst i resultatet.. ;o


Skriv et svar til: Opstilling hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.