Matematik

Vektor-rette linjer

23. november 2011 af nette277 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er gået i stå med denne :(

Der er givet to punkter A(1,7) og B(-2,3)

a) Bestem en ligning for den linje gennem A, som er vinkelret på linjestykket AB.

b) Bestem en ligning for linjen gennem A og B.

Jeg har bestemt a) til at være -3x-4y+31=0, men er fuldkommen blank til b.

Ville være dejligt hvis nogen kunne hjælpe mig hurtigt :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2011 af peter lind

 du kan bruge at vektor AB er retningsvektor eller at dens tværvektor er normalvektor til linjen.


Svar #2
23. november 2011 af nette277 (Slettet)

Øhm jeg kan godt se der er en hvis sammenhæng, men hvordan og hvorledes forekommer mig lidt sløret kunne du hjælpe mig lidt på vej? :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2011 af peter lind

Hvis n er en normalvektor til en linje, der går gennem punktet X0 vil et vilkårligt punkt X på linjen opfylde n·X0X=0


Svar #4
23. november 2011 af nette277 (Slettet)

Jeg har udregnet vektors AB vektor = (-3,-4), dens tværvektor = (4,-3). Jeg har brug for lidt mere hjælp :( Jeg genkender ikke den formel, men har en der hedder (a,b)*((x-x0 )(y-y0 )=0

 

 


Svar #5
23. november 2011 af nette277 (Slettet)

eller a(x-x0)+b(y-y0)=0


Svar #6
23. november 2011 af nette277 (Slettet)

Det er a og b, som jeg mangler :(

 


Svar #7
23. november 2011 af nette277 (Slettet)

Vent tror jeg llige fattede det :O Kan det passe, at: Tværvektor er (4,-3) og at den ligningen for linjen gennem A og B er:

4(x-1)-3(y-7)=0 (Og så bare gange ind og reducerer så meget muligt)?


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. november 2011 af peter lind

netop


Svar #9
24. november 2011 af nette277 (Slettet)

Yusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Vektor-rette linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.