Matematik

matematik ligning og ulighed

23. november 2011 af nini66 (Slettet)

Hej alle :)

Hvad er en ligning og ulighed?? Kan I komme med eksempler, og forklarer hvorfor... Jeg tror det er på tide, at jeg sætter mig til at lære det helt rigtig nu, at jeg skal bruge det..


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2011 af AskTheAfghan

Eksempel ..

Ligning          2x + 4 = 10                ( = )

Ulighed          2x + 4 > 10                ( <, >, ≤ og ≥ )


Svar #2
23. november 2011 af nini66 (Slettet)

Tak for det! :-)

Hvordan regner man dem ud? 

kan du forklare det?

Jeg skal bruge det med lukkede og åbne "fitilihutter", altså runde boller, for at fortælle om tallet er større eller mindre... og de der streger der går til højre eller venstre


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. november 2011 af AskTheAfghan

Regne ud eller løse dem?

2x + 4 = 10   ⇔   x = 3      ... dvs, at ved at indsætte 3-tallet på x-værdien, vil det være 10 = 10.

2x + 4 > 10   ⇔   x > 3      ... dvs, at x-værdien skal være større end 3, så vil venstre side af pilen være større

                                            end til højre.


Svar #4
23. november 2011 af nini66 (Slettet)

Alstå ved en ulighed, skal man ifølge min lærer lave åbne og lukkede " fitilihutter", som viser om tallene kan bruges, og selve opgaverne skal bruges til en emne opagve om lineære funktioner.. 

tak! :)

ved ikke, om du forstår det med de lukkede og åbne boller...??


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. november 2011 af mette48 (Slettet)

Er det tegning af uligheder på en tallinie, der tales om?

Sig til din lærer at I gerne vil lære de "matematiske" nave for  betegnelser (tingene) i stedet for babysprog.


Skriv et svar til: matematik ligning og ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.