Matematik

trekantens areal

24. november 2011 af christinaelarja (Slettet) - Niveau: C-niveau

hejsa, jeg har en opgave, som syntes er lidt forvirrende... 

håber der er nogen der kan forklare mig hvad jeg skal gøre, fordi kan ikke rigtig finde ud hvilken formel jeg skal kunne bruge for at finde trekantens areal?

opgaven lyder således:  

i ABC er c = 8,2, mens h = 2,9, hvor h er højden fra C. Tegn en skitse af trekanten og beregn trekantens areal. ?

tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2011 af Tyrael (Slettet)

En trekants areal er givet ved formlen

T = 1/2·h·g

hvor h er højden, og g er grundlinjen.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2011 af Kjær1000000 (Slettet)

Trekantens areal er 1/2*grundlinien*højden. Skitse af trekanten er bare en tegning af trekanten, hvor du har påskrevet de kendre mål


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2011 af LuckyFoul (Slettet)

T = 1/2*g*h

h = er højden til c

g = er siden c, da vi kun to ting at vide, må du regne med at det bliver

T = 1/2 * 8,2 * 2,8 = 11,48..

 


Skriv et svar til: trekantens areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.