Matematik

HJÆLP!

24. november 2011 af piple (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har et problem med denne opgave i min problemregning..

Andersen har 103 km til sit sommerhus. Han kører derop i weekenden med en gennemsnitsfart på 78 km/t.

hvor mange min. bruger han på at køre frem og tilbage til sommerhuset? (helt tal)

 

Tak på forhånd.. (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2011 af mathon

       tid = vejlængde / fart


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2011 af nuser6 (Slettet)

103:78=1.32 time*60 min/time *2=105*2 min=210min


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke korrekt, at 1,32 time er lig med 105 min

(1,32time)·(60min/time) = 79,2 min = 1time 19,2min

Tiden for strækningen frem og tilbage er da

79,2min·2 = 158,4min = 2timer 38,4min

Afrundet til helt antal minutter er det da 158 min .


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2011 af LuckyFoul (Slettet)

Det som Andersen11 skriver er rigtigt.. Altså det tager 158,4 min om at køre frem og tilbage til sommerhuset..


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.