Matematik

Produktreglen og cas

24. november 2011 af thor9934 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har den her opgave jeg skal have løst opgaven står på 
Bestemf f'(x0) i hvert af følgende tilfælde ved at benytte produkt-reglen. Kontroller facit ved hjælp af cas.

f(x)=x√x


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2011 af Walras

f'(x)=(x)' * √x+x * (√x)' =1*√x+x*1/(2√x)=√x+x/(2√x)=√x+√x*√x/(2√x)=√x+√x/2=3√x/2


Svar #2
24. november 2011 af thor9934 (Slettet)

tusinde tak, nu mangler jeg så bare hvordan jeg tjekker det efter med cas, hvis der er nogen der kan hjælpe mig med det :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2011 af Walras

Det skulle da vel ikke volde problemer på A-niveau at taste den slags ind på sin lommeregner? Hvordan du specifikt gør afhænger af, hvilken lommeregner du har. På en TI-89 tastes

d(x*√x,x)

Hvor d'et findes i F3.


Svar #4
24. november 2011 af thor9934 (Slettet)

jeg har prøvet, jeg pruger godtnok TI-interactive, men jeg får bare det her spyttet tilbage i hovedet : d(x3/2, x)


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. november 2011 af Walras

Så er det vel også nemt at benytte (xn)'=nxn-1 til at bekræfte #1? ;) Men jeg skal ikke kunne sige, hvad du gør galt, for jeg har aldrig benytte TII. 


Svar #6
24. november 2011 af thor9934 (Slettet)

det hjalp mig, tusinde tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Produktreglen og cas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.