Matematik

Ligning

25. november 2011 af MathildeEgelund (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 2:3x-2=3-x

Kan simpelthen ikke finde ud af det. Er der nogle kloge hoveder derude, der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2011 af LuckyFoul (Slettet)

3x-2=3-x

Sørg for at få x'erne over på en side..

3x + x - 2 = 3

3x + x = 3+2

4x = 5

x = 5/4

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. november 2011 af mette48 (Slettet)

2:3x-2=3-x hvad står der mellem 2 og 3x?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. november 2011 af LuckyFoul (Slettet)

lighedstegn


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. november 2011 af Enhver (Slettet)

Det er vel nok et divisionstegn. 

Atlså 2/3x-2=3-x

I så fald bliver løsningen

2/3x+x = 3+2

5/3x = 5

x = 3


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man må så også bede trådstarter om at sætte behørige parenteser. Drejer det sig om

(2/3)x - 2 = 3 -x , om

2/(3x) - 2 = 3 - x, eller om

2/(3x -2) = 3 - x ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. november 2011 af mette48 (Slettet)

Måske er det bare et kolon efter opgavenummeret

3x-2=3-x           lægger x til på begge sider

4x-2=3                lægger 2 til på begge sider

4x=5                   deler med 4

x=5/4

 


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.