Matematik

Bestem en ligning for tangenten

26. november 2011 af xarun (Slettet) - Niveau: B-niveau

Grafen for funktionen med forskrift f(x)= x^2-6x+8

har en tangent med stigningstallet -4

Bestem ved håndkraft en ligning for tangenten.

Jeg har ingen idé om hvordan jeg skal gribe opgaven an. :S Hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2011 af LuckyFoul (Slettet)

Altså kan ikke helt huske formlen, men der findes noget der hedder tangentligningen for en funktion..

Du kan finde den i matematik 112..

Hvis du ikke har matematik 112 kan du hente den her fra:

http://peecee.dk/upload/view/335250


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2011 af Enhver (Slettet)

Formlen er  y = f'(xo) *(x-x0) + f(xo)


Svar #3
27. november 2011 af xarun (Slettet)

Jeg kender godt formlen, det er slet ikke det, jeg ved bare ikke hvordan jeg skal bære mig ad med at finde de forskellige led i ligningen :S


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2011 af LuckyFoul (Slettet)

Hvilket led??


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2011 af mathon

i formlen
                            y = -4·(x-x0) + f(xo)

skal du bruge      
                            xo og  f(xo)

                            xo beregnes
                                  af
                                                          f '(xo) = -4

 


Svar #6
28. november 2011 af xarun (Slettet)

Okay tak, har forstået det nu :)


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.