Matematik

Tegn et grafisk billede

26. november 2011 af truttifrut (Slettet)

Min opgave hedder :  

 

Tegn det grafiske billede af følgende funktioner :

 

f(x) = 3x-2

g(x) =-x plus 2

h(x) = x

 

Aflæs kordinatsættet til grafernes skæringspunkt.

Puha er der en venlig sjæl der kan forklare det så en fatsvag forstår ?????


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2011 af mette48 (Slettet)

Lav en serie talpar for hver funktion og indsæt dem i et koordinatsystem

f(x)=3x-2

x=1        y= f(x)= 3*1-2 = 1             (X,y) =(1,1)

x=3        y= 3*3-2 = 9-2 = 7           (X,y) =3(,7)

x=-5      y=3*(-5)-2 -15-2 = -17    (X,y) =(-5,-17)

Indsæt disse tre punkter i koordiantsystemet og forbind dem meed en ret linie. Dette er grafen for f(x)

g(x)   laves på tilsvarende måde

Når du har tegnet begge linier kan du se deres skæringspunkt og aflæse koordinaterne til det


Svar #2
26. november 2011 af truttifrut (Slettet)

Hej Mette !

 

Tusinde tak for svaret.


Skriv et svar til: Tegn et grafisk billede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.