Matematik

Bestem koordinatsættet til toppunktet for grafen for f

26. november 2011 af løkkego (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

Et andengradspolynomium er givet ved f(x)= 2x^2-8x+6

Bestem koordinatsættet til toppunktet for grafen for f

 

Hvad gør man ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2011 af Enhver (Slettet)

Toppunktets x-koordinat,  Tx = -b/2a

Og y-koordinat, Ty = -d/4a  ⇔ Ty =  -(b2-4ac)/4a


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. november 2011 af peter lind

Der findes en toppunktsformel, du ak slå op i din bog. Alternativt kan du finde f'(x) og løse ligningen f'(x) = 0. Løsningen er x koordinaten for toppunktet


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. november 2011 af villevasse (Slettet)

f(x)=ax^2-bx+c

toppunkt: ( -b/2a , -D/4a)

hvor D= b^2-4ac


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1, #3

Man skal her huske parenteserne omkring (2a) og (4a) i udtrykkene for toppunktets koordinater:

(xT , yT) = ( -b/(2a) , -d/(4a) ) ,

hvor d = b2 - 4ac .


Svar #5
26. november 2011 af løkkego (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til toppunktet for grafen for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.