Matematik

Matematik c - linær sammenhæng

26. november 2011 af Mariiiaaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP

Jeg har svært med at få løst denne opgave og håber på at nogle af jer kan hjælpe mig med den..

 

Et flyselskab fløj i år 2001 med 42800 passagerer, mens det i 2009 kun havde 35200 passagerer. Antag at der er en lineær sammenhæng mellem det årlige antal passagerer, og antallet af år der er gået siden 2001.

Bestem ligningen for denne lineære sammenhæng, og forklar hvad tallet a viser om flyselskabets passagerantal.

Bestem grafens skæringspunkt med x-aksen, og fortolk resultatet i relation til flyselskabet.

Hos et andet flyselskab kan udviklingen i det årlige antal passagerer beskrives ved ligningen


hvor y er det årlige antal passagerer, og x er antal år efter 2001.

Hvor mange år går der, før det andet flyselskab flyver med flere passagerer pr. år end det første?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2011 af Tyrael (Slettet)

Du har to punkter

f(2001) = 42800 og f(2009) = 35200.

Anvend 

a = Δy/Δx = y2-y1/x2-x1

for at bestemme hældningskoefficienten

Anvend 

b = y1-ax1

for at bestemme skæringen med y-aksen


Man kan ikke se ligningen for det andet flyselskab, men du skal sætte begge ligninger lig hinanden og løse den mht. x. 

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
26. november 2011 af PeterValberg

#1 det vil være mere korrekt at sige:

f(0) = 42800 og f(8) = 35200

eftersom der spørges efter en lineær sammenhæng..... EFTER 2001

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. november 2011 af Tyrael (Slettet)

#0:

Opskriv evt. punkterne som foreslået i #2, såfremt dette giver mest mening for dig. 





 


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. november 2011 af Tyrael (Slettet)

#2 

Jeg så ikke, at der stod efter. 


Skriv et svar til: Matematik c - linær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.