Matematik

Ligning

27. november 2011 af w23 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej har forsøgt flere gange at løse denne ligning, men er stadig væk ikke nået frem til et rigtigt resultat.

 Ligningen er: 5(x+7)-2(x-9)=6x+2(8-4x)


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. november 2011 af nielsenHTX

 

5(x+7)-2(x-9)=6x+2(8-4x) =gang parenteserne ud.

5x+35-2x+18=6x+16-8x = samler

3x +53=-2x+16

5x=16-53

x=-37/5

 


Svar #2
27. november 2011 af w23 (Slettet)

Jeg kan ikke forstå de to sidste punkter, kunne du godt forklare mig det??Og tak igen for din hjælp.....


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. november 2011 af nielsenHTX

fortsat fra # 1

5x+35-2x+18=6x+16-8x = samler

3x +53=-2x+16              lægger 2x til og trækker 53 fra

5x=16-53                        16-53=-37 og dividere med 5

x=-37/5


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2011 af ping317 (Slettet)

Nielsens forklaring er måske tilstrækkelig, bare gør det samme på begge sider hele vejen, for at gør det mere overskueligt kan du dele de 2 sidste punkter op i 4

5x=-53+16

5x=-37

5x/5=-37/5

x=-7,4

 


Svar #5
27. november 2011 af w23 (Slettet)

Ok,tusind tak for jeres hjælp!!


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2011 af ping317 (Slettet)

Skulle det være en anden gang :)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.