Kemi

Vands varmekapacitet

27. november 2011 af jonasgmail (Slettet)

Hvad er det helt præcist tallet for vands varmekapacitet fortæller?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2011 af mathon

 

                               cvand = 4,186 kJ·kg-1·K-1


Svar #2
27. november 2011 af jonasgmail (Slettet)

Af hvad jeg har kunnet læse mig frem til, så skal der  4,186 kJ til for at få en mL vand til  at stige med 1 grad ? (men det er så ikke dets varmekapacitet? hvorfor skal man gange det med de tal?)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2011 af mathon

specifik varmekapacitet
                                                 cvand = 4,186 kJ·kg-1·K-1

 varmekapacitet
                                                 Cvand = m·cvand       


Svar #4
27. november 2011 af jonasgmail (Slettet)

Hvad er det Cvand, m og cvand betyder?


Skriv et svar til: Vands varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.