Kemi

koncentration af phosphorysre

27. november 2011 af janehansen2011 (Slettet)

Hvis jeg har en titrerkurve over coca-cola med phosphorsyre titreret med natriumhydroxid, hvordan kan jeg så bestemme koncentrationen af phosphorysre i colaen


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2011 af mathon

reaktion:
                                            H3PO4   +   3 OH-   --->   PO43-   +   3 H2O

stofmængdeforhold
                                            H3PO4 : OH-  = 1 : 3  = (1/3) : 1

                                
titrerligning:
                                            ns = (1/3)·nb

                                            Vs·cs = (1/3)·Vb·cb

                                            cs = (1/3)·(Vb/Vs)·cb
 


Svar #2
27. november 2011 af janehansen2011 (Slettet)

i ækvivalenspunktet er der tilsat 7 ml 0,1 M NaOH og ph for colaen er 4,5. Jeg startede med 100 ml cola opløsning. vil det så sige, at

Vb = 0,007 L

Vs = 0,100 L

cb=0,1 M

Cs = 0,002333 M


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2011 af mathon

     Ja


Skriv et svar til: koncentration af phosphorysre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.