Matematik

Givet funktionen f(x)=-x^2+3x.

28. november 2011 af deni0932 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Givet funktionen f(x)=-x^2+3x.
Benyt tretrinsreglen til at bestemme f^' (x)
Beregn herefter f(2)  og f'(2)og forklar hvad hvert af disse 2 tal fortæller om grafen for f(x

 

 

hjælp!!!!!!!!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvad skal du have hjælp til her? Forstår du ikke, hvad tretrinsreglen går ud på?

1) Opstil differenskvotienten (f(x0+h) - f(x0))/h ud fra x0 med tilvækst h .

2) Vis at differenskvotienten har en grænseværdi for h → 0 .

3) Hvis grænseværdien eksisterer, kaldes grænseværdien for differentialkvotienten f'(x0) af funktionen f(x) i punktet x0 .


Svar #2
28. november 2011 af deni0932 (Slettet)

det er det jeg ikke kan finde ud af. ved ikke hvordan jeg skal gøre. ser ikke meningen i det, så forstår jeg det ikke ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt den givne funktionsforskrift til at opstille differenskvotienten:

(f(x0+h) - f(x0)) / h = (-(x0+h)2+3(x0+h) - (-x02+3x0)) / h = ...

Men du blive jo nødt til selv at få hænderne op af lommen og at komme i gang med at regne.

Hvis du slet ikke forstår meningen med det, må du hellere fortsætte med at repetere de relevante afsnit i bogen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2011 af SuneChr

Som supplement til det allerede skrevne, kan du prøve denne video:

http://www.youtube.com/watch?v=XdEqmjqjrAA


Skriv et svar til: Givet funktionen f(x)=-x^2+3x.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.