Matematik

Grafisk billede

28. november 2011 af truttifrut (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej !!!!

Kan nogen hjælpe mig, jeg er helt blank og kan simpelthen ikke forstå det her.....

Tegn det grafiske billede af følgende funktioner.

f(t)=3t-2                  f(t)=-t

 

Aflæs koordinatsættet til grafernes skæringspunkt.....

Jeg skal nok have det ind med skeer.... Hvad betyder f(t) ?????   

Hvorfor er der et t ???

 

På forhånd tusinde tak, jeg har desværre en masse for til imorgen og det er altsammen næsten de samme spørgsmål.....


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2011 af Ras111 (Slettet)

kan du løse dem hvis der står y=3x-2    og  y=-x ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. november 2011 af Ras111 (Slettet)

hvis du skal finde skæringen mellem funktionerne så prøv at sætte dem lig hinanden

3t-2=-t

4t=2

t=1/2

indsæt 1/2 i f(t)=-t

f(t)=-1/2

(0,5 ; -0,5) er skæringen


Svar #3
28. november 2011 af truttifrut (Slettet)

Hej Ras! 

 

Jeg prøver lige

y=3x-2

2y=3x

Og så har jeg allerede et problem......


Svar #4
28. november 2011 af truttifrut (Slettet)

Jeg kan overhovedet ikke se logikken i det her, jeg har prøvet at se videoer på nettet, men jeg synes ikke det er logisk..Det er de lininger det kniber mega meget med......


Svar #5
28. november 2011 af truttifrut (Slettet)

y=1,5x


Svar #6
28. november 2011 af truttifrut (Slettet)

Jeg har bl.a. en opgave der hedder ....Tegn følgende linier i et koordinatsystem, hvor x er afsat på 1.aksen og f(x) på 2. aksen.... Linien l, der går igennem de punkter, hvor x=4

                Linien m, der går igennem de punkter, hvor x=2

                Linien n, der går igennem de punkter, hvor f(x)=3

 

 

 

 

 

 


Svar #7
28. november 2011 af truttifrut (Slettet)

ER DER NOGEN DER KAN HJÆLPE MIG ????


Brugbart svar (1)

Svar #8
28. november 2011 af Ras111 (Slettet)

Når du skal finde skæringen mellem 2 linjer, skal du finde det (x,y) koordinat som de to linjer er tilfælles derfor kan man sætte de to ligninger = hinanden og løse den

 

1) y=3x-2

2) 2y=3x

først skal vi have y til at stå alene i 2'eren

2) y=3x/2

så sætter vi ligning 1=2

3x/2 = 3x-2

ganger hvert led med 2

3x = 2*3x-2*2

3x=6x-4

4=3x

x=4/3

så har vi et x-koordinat som kan indsættes i linging 1) y=3x-2

y=3*(4/3)-2 = 2

facit:

(4/3 , 2) der skære de to linjer hinanden (prøv evnt at tegne dem)

 

 


Svar #9
28. november 2011 af truttifrut (Slettet)

Tusinde tak, jeg er godt nok ved at opgive æveret,,,,,,har prøvet at regne efter, men så fatter jeg ikke hvorfor du dividere med 2 for at få y til at stå alene, troede man trak fra....3x/2 = 3x-2, hvor kom den fra ???


Svar #10
28. november 2011 af truttifrut (Slettet)

Her er måske en jeg kan finde ud af med din hjælp ???

 

Tegn det grafiske billede af følgende funktion :

f(x) = 2x-3

 

Aflæs koordinatsættet til liniens skæringspunkt med 1 aksen..


Svar #11
28. november 2011 af truttifrut (Slettet)

2=2*2x-3

x=2*2x-1

x=4x-1

x=4x


Skriv et svar til: Grafisk billede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.