Kemi

fra mol/L til mg/L

28. november 2011 af janehansen2011 (Slettet)

Jeg har en koncenatration på 0,00233 M phosphorsyre.

skal jeg så benytte at m = M*n

hvor n er 0,00233 mol og M er 98

m = 0,00233 mol * 98 g/mol = 0,22834 gram = 228,34 mg ???

altså hvis jeg vil have det i mg/liter


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2011 af thequeenoftheworld (Slettet)


Svar #2
28. november 2011 af janehansen2011 (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2011 af vejgeh (Slettet)

Du skal egentlig bare se bort fra liter. Hvordan ville du gøre, hvis du ville lave mol om til mg?


Svar #4
28. november 2011 af janehansen2011 (Slettet)

jeg ville benytte m = n*M i forhold til at enhederne er

g = mol*g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2011 af vejgeh (Slettet)

Bingo.. Det er slet ikke så indviklet.


Svar #6
28. november 2011 af janehansen2011 (Slettet)

er det ikke det jeg har gjort da?


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. november 2011 af vejgeh (Slettet)

Jo jo :) Min pointe var bare at få dig til at tænke over, hvorfor det giver mening. På den måde ville du måske kunne overbevise dig selv så meget, at din tvivl forsvandt.


Skriv et svar til: fra mol/L til mg/L

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.