Matematik

Renter er det bedste! :)

28. november 2011 af Chm95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har 2 spørgsmål :) 
 

1) En person køber et maleri til en værdi af 60.000 kr. maleriets værdi vokser herefter med 12 % om året.

a) Bestem værdien af maleriet efter 5 år. (Hvad er svaret og løsningen her?) 

Et andet maleri havde en værdi af 85.000 kr. efter 11 år var værdien af dette maleri vokset til 125.000 kr. 

b Bestem den gennemsnitlige procentvise vækst i værdien af dette maleri. (Hvad er svaret og løsningen her?) 

 

2) En person sætter 15.000 kr. i banken til en fast årlig rente på 2,56 %

a) Hvor stort et beløb står der på bankkontoen efter 12 år? (Hvad ersvaret og løsningen?) 

b) Med hvor mange procent vokser beløbet i løbet af 5 år? (Hvad er svaret og hvad er løsningen?) 

 

PÅ FORHÅND MANGE TAK!!!


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. november 2011 af nielsenHTX

til a)

60000*(1+0,12)5=?

til b)

125000=85000(1+r)11 find r

til c)

15000*(1+0,0256)12=

 

 


Brugbart svar (3)

Svar #2
28. november 2011 af nielsenHTX

til d)

kalder svaret fra c for x

stigning er da

((x/15000)-1)*100=?%


Svar #3
29. november 2011 af Chm95 (Slettet)

Jeg har fået den opgave med 125000=85000 til 35 %.

Er det helt hen i vejret eller?


Svar #4
29. november 2011 af Chm95 (Slettet)

og opgave d, har jeg fået til 35,43 % Det lyder ike rigtigt, er det det? 


Brugbart svar (3)

Svar #5
29. november 2011 af nielsenHTX

# 3 mangler lige et komma eller en faktor 10 3,5% og til # 4 jeg får det samme.

du kan altid tjekke det ved at gå den anden vej igen altså til b skal

85000*1,0356811 være lig med 125000 og det er det også

 


Svar #6
29. november 2011 af Chm95 (Slettet)

Mange tak for hjælpen! :) 


Skriv et svar til: Renter er det bedste! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.