Matematik

Spørgsmål om gennemsnit

29. november 2011 af Eddard (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa. Jeg faldt over denne tråd da jeg søgte efter det samme herinde: https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1071271

Her står: 

b·(1/n)∑1


Men nu tænker jeg så, hvad så hvis jeg har et b som ikke er et helt tal?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er da ikke forudsat, at b er et helt tal. I den angivne tråd er ∑1 = n , så (1/n)∑1 = 1 .


Svar #2
29. november 2011 af Eddard (Slettet)

Hvis b f.eks er 7.5, hvad så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad mener du med "hvad så"? Så er b = 7,5 . 


Svar #4
29. november 2011 af Eddard (Slettet)

Hvordan vil det da se ud? 

∑1 = n

betyder at summen af 1 = n ?


Svar #5
29. november 2011 af Eddard (Slettet)

SÅ er det måske fordi jeg ikke forstår hvad (1/n)∑1    egentligt betyder.

Jeg kan huske fra min undervisning (1/n)∑x betyder ((x1+x2+x3+...xn/)n))

betyder (1/n)∑1 så ((1+1+1+1+1+1+...n/)n)) ? Men det giver ikke rigtigt mening for mig


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

∑1 er en kortform for ∑i=1n (1) = (1+1+...+1) (n addender) = n , så

(1/n)·∑1 = (1/n)·n = 1

Det har ikke noget med værdien af b at gøre.


Svar #7
29. november 2011 af Eddard (Slettet)

1er da 1?

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja? Hvad har det med sagen at gøre?


Svar #9
29. november 2011 af Eddard (Slettet)

Fordi du skriver det 1= (1+1+1+1+1..+1)=n


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, det er summationsgrænserne, i=1 til i=n . Summen består af addenderne 1 , summeret over i fra i=1 til i=n, dvs. n addender, der hver er 1.

∑1 = ∑i=1 n (1) = Σi=1i=n  (1) = (1+1+...+1)(n addender) = n


Svar #11
29. november 2011 af Eddard (Slettet)

Kan ∑1 ikke give et bestemt tal?, hvis der nu kun er tale 0m ti addender

. Men denne del (1/n)·∑1 er blot til for at b forbliver b, hvis det giver mening?


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Jo, ∑1 = n . Det er et ganske bestemt tal, nemlig antallet af datapunkter i regressionen. Når man så dividerer med n, får man 1 som resultat.


Svar #13
29. november 2011 af Eddard (Slettet)

ahhaaaa - så hvis n = 10

(1/10)·(1+1+1+1+1+1+1+1+1+1)= 1

således at b fortsat er b? Er dette en korrekt forståelse?


Brugbart svar (0)

Svar #14
29. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ja. Og igen, det har ikke noget med b at gøre.  b er da altid lig med b , uanset hvad man ellers finder på at summere. Men (1/n)∑1 er koefficienten til den ubekendte b i ligningssystemet, og ved at indse,
at (1/n)∑1 = 1, forenkles ligningssystemet lidt.


Svar #15
29. november 2011 af Eddard (Slettet)

Hvorfor så ikke bare skrive: a·(1/n)∑xi + b

hvorfor er det nødvendigt at skrive a·(1/n)∑xi + b·(1/n)∑1


Brugbart svar (0)

Svar #16
29. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#15

Det bliver jo også resultatet af at udføre operationen (1/n)∑ på hvert led. Men det er jo, som demonstreret her, ikke oplagt for alle, at (1/n)∑1 = 1 .


Svar #17
29. november 2011 af Eddard (Slettet)

SÅ du ganger på hvert led og derved får du :<y> = (1/n)∑yi = (1/n)∑(axi + b) = a·(1/n)∑xi + b·(1/n)∑1


Brugbart svar (0)

Svar #18
29. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#17

Ja, netop.


Svar #19
29. november 2011 af Eddard (Slettet)

En sidste ting. Du skriver "Men det er jo, som demonstreret her, ikke oplagt for alle, at (1/n)∑1 = 1 ." hvad menes?

 ∑1 ganges på b, men så ganger du jo egentligt ikke med det samme på hvert led


Svar #20
29. november 2011 af Eddard (Slettet)

Sådan ser jeg det i al fald :)


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.