Matematik

Parameterfremstilling, punkt og planens ligning

29. november 2011 af king-lp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har et overordnet spørgsmål som lyder på:

Linjen M har parameterfremstillingen:

(4,0,1)+t(0,2,1)

Angiv en ligning for den plan, der indeholder parameterfremstillingen (m) samt punktet A(2,3,-5)

Hvordan skal jeg gribe denne opgave an ? :D

Mit underspørgsmål lyder på:

Kig billede :D, og svar mig på om det er rigtigt :D

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Vælg et punkt på linien M, f.eks. P(4,0,1) . Man kan da benytte vektoren n = AP × r som normalvektor til planen. hvor vektoren r er en retningsvektor vor linien M .

Opg 2. Da vektoren n1 × n2 ≠ 0 , er vektorerne n1 og n2 ikke parallelle.

Det er også korrekt, som du gør, at vise, at der ikke findes en tal s, så at n1 = s·n2 .


Svar #2
29. november 2011 af king-lp (Slettet)

får ligning får planen til at være -15*x - 2*y + 4*z + 56 kan det passe ? :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du har kun skrevet et udtryk, ikke en ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2011 af PeterValberg

jeg tror, at Andersen11 efterlyser et lighedstegn :-)

-15*x - 2*y + 4*z + 56 = 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er helt korrekt, at der efterlystes et lighedstegn. Det eftervises let at være den korrekte ligning ved at indsætte de to punkter A(2,3,-5) og P(4,0,1) i ligningen, og ved at vise, at Linien M's retningsvektor er ortogonal på planens normalvektor.


Svar #6
29. november 2011 af king-lp (Slettet)

Altså hvis jeg sætter den lig med 0, så er det korrekt mit svar :D


Svar #7
29. november 2011 af king-lp (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja. Som anført i #5 er ligningen i #4 korrekt.


Skriv et svar til: Parameterfremstilling, punkt og planens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.