Fysik

vand

01. december 2011 af Thezzen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med en forklaring på dette spørgsmål.

Hvor mange kWh, skal man bruge for at varme 2 liter vand fra 20 til 90 grader?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. december 2011 af mathon

 

                                  E = m·c·ΔT

.........

    c = 4186 J/(kg·K)  = 0,0011628 kWh/(kg·K)


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. december 2011 af SuneChr

2 000 g H20 opvarmes 70o    varmefylde = 1 cal·g-1·grad-1

1 cal = 4,186 N·m = J   og  1 kWh = 3,6·106 J

Så er der jo regnearbejdet tilbage.


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. december 2011 af mathon

  1 L vand har massen 1 kg

                        E = (2 kg) · (0,0011628 kWh/(kg·K) kWh/(kg·K)) · (70 K) = 0,162792 kWh  ≈ 0,16 kWh

           


Svar #4
01. december 2011 af Thezzen (Slettet)

skal man så sige 

E=2000*4180*70? det bliver et meget højt tal


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. december 2011 af mathon

1 L vand har massen 1 kg

                        E = (2 kg) · (0,0011628 kWh/(kg·K)) · (70 K) = 0,162792 kWh  ≈ 0,16 kWh


Svar #6
01. december 2011 af Thezzen (Slettet)

forstår jeg godt, men hvor kommer 0,0011628 fra, massen på vand er jo 4180?


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. december 2011 af mathon

           1 J = 1/(3,6·106) kWh

          1 J = 2,777777·10-7 kWh

          1 kJ = 2,777777·10-4 kWh

           4,186 kJ = (4,186 kJ) · (2,777777·10-4 kWh/kJ)  =  0,0011628 kWh


Skriv et svar til: vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.