Matematik

beregn de resterende dvs. sider og vinkler

01. december 2011 af christinaelarja (Slettet) - Niveau: C-niveau

hejsa, jeg er igang med at lave lektier.. så stoppede jeg op, for jeg kunne ikke lige helt finde ud af hvordan mellem regningerne er..

opgaven lyder således:

i ABC er a= 5, b = 10, c= 7 tegn en skitse og beregn trekantens vinkler 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2011 af mathon

 

                            A = cos-1((b2+c2-a2)/(2bc))

                            B = cos-1((a2+c2-b2)/(2ac))

                            C = cos-1((a2+b2-c2)/(2ab))


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2011 af lillewonder (Slettet)

 

Altså du skal bare tegne en trekant udfra de givne oplysninger?

Hvis det er en retvinklet trekant kan du benytte cos, sin, eller tan til at beregne vinklerne i trekanten


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Alle tre sider i trekanten er kendt. Benyt cosinusrelationerne til at beregne de tre vinkler, se #1.

#2 -- trekanten er ikke retvinklet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2011 af Tyrael (Slettet)

Evt. kan du anvende programmet GeoGebra. Det program er genialt til at konstruere trekanter i!


Skriv et svar til: beregn de resterende dvs. sider og vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.