Matematik

Bestem en ligning for tangenten

01. december 2011 af KLWG (Slettet) - Niveau: B-niveau

til grafen for f(x) i punktet P, når f(x)=ln(x)/x og P(e,f(e))

Man skal indsætte f(e) på x.plads i funktionen: f(e)=ln(e)/e - men hvad sker der så?

Så får man punktet P, P(e,?)

Så differentierer man f(x): f'(x)=1/x2 - ln(x)/x2? - er det korrekt? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. december 2011 af peter lind

ja


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. december 2011 af Tyrael (Slettet)

Jeg får det til det samme.


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er jo det samme, hvis du med log(x) mener den naturlige logaritmefunktion, som her sædvanligvis skrives ln(x).


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. december 2011 af Tyrael (Slettet)

#3

Derfor rettede jeg det også til svaret i #2. 


Svar #5
01. december 2011 af KLWG (Slettet)

#1: men jeg forstår ikke helt hvad punktet P kommer til at hedde? Altså i stedet for P(e,f(e))? :-)

#2: hvordan det? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Beregn f(e) ved hjælp af funktionens forskrift.


Svar #7
01. december 2011 af KLWG (Slettet)

Ja, det ved jeg godt som jeg også har skrevet ...

men når man så sætter ind: f(e)=ln(e)/e - hvad bliver det så?


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Benyt, at e er grundtallet for den naturlige logaritmefunktion ln(x) , så ln(e) = 1 , og dermed

f(e) = 1/e = e-1


Brugbart svar (1)

Svar #9
01. december 2011 af Tyrael (Slettet)

Når du er kommet frem til et eventuelt facit, kan du tjekke med dette:

f(x) = 0x+0,3679


:-)


Brugbart svar (1)

Svar #10
01. december 2011 af peter lind

Ja md 4 betydende cifre


Svar #11
01. december 2011 af KLWG (Slettet)

Okay, tak for jeres hjælp alle tre:-)


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.