Matematik

Differentialregning

01. december 2011 af AndersRD (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem den aflede funktion.

f1(x)=(4√x+2x2) * √x

 

Er der nogen som kan hjælpe.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt reglen for differentiation af et produkt til at bestemme den afledede funktion. Benyt også den generelle regel

(xn)' = n·xn-1 .


Svar #2
01. december 2011 af AndersRD (Slettet)

Kan du ikke hjælpe mig ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2011 af nielsenHTX

start med at gang √x ind.

f1(x)=(4√x+2x2) * √x

=(4x+2x2*√x)

(f*g)'=f ' *g+f *g'


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2011 af peter lind

Du kan også gange kvrod(x) ind i parentesen og bruge reglen om differetiation af en sum


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

f1(x) = (4√x+2x2) · √x ⇒

f1'(x) = (4√x+2x2)' · √x + (4√x+2x2) · (√x)' = ...

Prøv nu at fortsætte selv.


Svar #6
01. december 2011 af AndersRD (Slettet)

Det er lige præcis her jeg ikke kan  komme videre.

 


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.