Matematik

ligninger med parenteser

02. december 2011 af studieportalen21 (Slettet) - Niveau: C-niveau

please hjælp mig med denne ligning:

8x (x - 3) = 88 + 4x (5 + 2x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2011 af mathon

gang ind i parenteserne

                  a·(b±c) = (a·b ± a·c)


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. december 2011 af mathon

begynd evt. med at dividere med 4 på begge sider

                                        8x·(x - 3) = 88 + 4x·(5 + 2x)

                                        2x·(x - 3) = 22 + x·(5 + 2x)

gang ind i parenteser
                                        (2x2 - 6x) = 22 + (5x + 2x2)
hæv parenteserne
 
                                        2x2 - 6x = 22 + 5x + 2x2     

                                         - 6x = 22 + 5x    
                                 


 

 


Skriv et svar til: ligninger med parenteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.