Matematik

Hjælp søges! Reducering af ligninger!

03. december 2011 af ditte3110 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg er en STX studerende på mit første år. Vi arbejder en del med ligninger, og jeg har lige fået en matematik aflevering for, som omhandler ligninger, reducering og skæringspunkter.

Desværre er disse ikke min stærke side, og da det ikke har været muligt at få hjælp fra min lærer, ville jeg hører om der var nogen der ville hjælpe mig.

Opgaverne lyder, jeg skal reducere følgende ligninger:

Q= (6x -5y)(3x - 10y) - (2x + 7y)

Jeg er i tvivl om hvordan jeg skal gribe denne an, og kunne godt tænke mig en forholdsvis overskuelig forklaring.

Tak.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2011 af volcom1

Når du skal reducere gælder det om at få alle dine led sat op så du kan lægge dem sammen eller trække dem fra hinanden. Derfor er det en god ide at få fjernet alle parenteser som indgår. Du har her to parenteser som skal ganges sammen og en parentes med minus foran du skal fjerne, du starter med at gange sammen:
 

(6x-5y)(3x-10y) = 18x^2-60xy-15xy+50y^2 Dette gælder fordi du skal gange hvert led i hver parentes med hinanden.

-(2x+7y) = -2x-7y

Dermed har du alle led til at stå alene og du kan lægge dem sammen, altså alle led med x, alle med y, alle med xy, alle med x^2 og alle med y^2


Skriv et svar til: Hjælp søges! Reducering af ligninger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.