Matematik

Differentialregning

04. december 2011 af cigi123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, kan det passe det er rigtigt det her.

f(x)=0,5x3-3x2+4,5x+2

f'(x)=3,5x2-5x+4,5

d=52-4*3,5*4,5

d=-38

Jeg syntes bare ikke at de - 38 kan passe. jeg er ved at finde monotoniforhold.

På forhånd tak.


Brugbart svar (3)

Svar #1
04. december 2011 af AskTheAfghan

Man har f(x) = 0.5x3-3x2+4.5x + 2   ⇔   f'(x) = 1.5x2 - 6x + 4.5

Differentialkvotienten skal være lig med 0 for at finde monotoniforholdene af funktionen f.

f'(x) = 1.5x2 - 6x + 4.5   ⇔   0 = 1.5x2 - 6x + 4.5   ⇒    x = {...}


Svar #2
04. december 2011 af cigi123 (Slettet)

Når ja, tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.