Matematik

Differentialregning

04. december 2011 af hadermat (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 2: Hældning og skæring
I denne opgave arbejder vi med funktionerne p(x)=(x-1)^2 og q(x)=-x^4+3x^2 .
a) Find hældningen for funktionen q(x) i de to punkter hvor p(x) og q(x) skærer hinanden.
b) Bestem tangentligningerne for begge tangenter og afgør hvor tangenterne skærer hinanden.

Jeg har fundet skæringspunkterne: 0,372;0,395 og 1,68;0,468 ved at tegne de to funktioner ind i en graf i Nspire.
Men ved ikke hvad jeg skal gøre nu.. help anyone ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2011 af nielsenHTX

skæringen findes ved at løse p(x)=q(x)

hældningen kan finde ved at indsætte dit punkt i  p '(x). eller q '(x)


Svar #2
04. december 2011 af hadermat (Slettet)

Så jeg behøver ikke grafen ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2011 af nielsenHTX

# 2 det er forkert at aflæse punkterne på en graf.

men er godt til at se om det resultat passer nogenlunde.


Svar #4
04. december 2011 af hadermat (Slettet)

solve((x-1)(2)=−x(4)+3*x(2),x) ? x=0.371507 or x=1.68377


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2011 af nielsenHTX

#4 jeg får det samme.


Svar #6
04. december 2011 af hadermat (Slettet)

Hældningen: q'(1.68377)=4x3+6x

q'(1.68377)=4*1.683773+6*1.68377=29.1971

Kan det passe ?

 


Svar #7
04. december 2011 af hadermat (Slettet)

Og hvordan laver jeg opgave b ?


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.