Matematik

Andengradsligning

04. december 2011 af KP2212 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derude

Jeg har fået et problem og håber i lige kan hjælpe mig.
Jeg skal løse denne 2. - gradsligning

9x² - 6x - 9 = 0

Men jeg har INGEN ide om hvordan man løser en andengradsligningen, så kunne det være der lige er en der gider hjælpe mig med at løse den? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2011 af hadermat (Slettet)

Du starter med at finde diskriminanten: d=b2-4ac

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. december 2011 af nordvest24o0 (Slettet)

x = 1/3 (1+√(10)) ≈ 1.38743

x = 1/3 (1-√(10)) ≈ -0.720759

Fundet ved hjælp af følgende formel:

d=b2-4ac

d>0 dermed 2 løsninger ind i denne formel:

x=(-b±√d)/2a

 


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.