Matematik

Tangentligning

04. december 2011 af hadermat (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har to funktioner: p(x)=(x-1)2 og q(x)=-x4+3x2.

a) Find hældningen for funktionen q(x) i de to punkter hvor p(x) og q(x) skærer hinanden.

Jeg har fundet hældningen for q(x) og skæringen.

b) Bestem tangentligningerne for begge tangenter og afgør hvor tangenterne skærer hinanden.

Men ved ikke hvordan jeg bestemmer tangentligningen ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt ligningen for tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0))

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)


Svar #2
04. december 2011 af hadermat (Slettet)

Okay p '(x) = 2(x-1)            q '(x) = 4x3 + 6x
Hældningen for q(x)=29.1971
Skæringspunkterne x=0.371507 or x=1.68377
Hvordan skal de sættes ind i den formel ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så vidt jeg kan se, drejer det sig om Opg 2 i det sæt, der blev diskuteret i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1114334

For hvert af de to skæringspunkter skal man bestemme ligningen for tangenten til grafen for funktionen q(x) i skæringspunktet. Benyt tangentligningen for funktionen q(x), først med x0 = 0.371507, og dernæst med x0 = 1.68377 .


Svar #4
04. december 2011 af hadermat (Slettet)

Altså y=f'(0.371507)*(x-0.371507)+f(0.371507) ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Funktionen er q(x), ikke f(x), og man skal beregne q(x0) og q'(x0) for hvert x0 .


Svar #6
04. december 2011 af hadermat (Slettet)

Kan du prøve med en af dem ?


Skriv et svar til: Tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.