Matematik

Hældningen for en funktion og tangentligninger

03. december 2011 af studinen2012 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har regnet opgave 2, men jeg er meget i tvivl om det er rigtigt det jeg har gjort. Er der nogen der kan hjælpe mig og evt. give nogle konkrete svar så jeg kan se om mine beregninger er rigtige?

Vedhæftet fil: MatematikB_aflevering11.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beskriv selv, hvad du har gjort.


Svar #2
03. december 2011 af studinen2012 (Slettet)

Opgave 2

a)

Jeg har sat de to funktioner lig hinanden, hvorefter jeg har fundet y-værdierne ved at sætte x-værdierne ind i funktionerne. Så jeg får y1 og y2. Jeg sætter x- og y-værdierne ind i formlen for a og får a=0,055277. Er det så hældningen for q(x) der hvor de skærer hinanden?

b)

Jeg har fundet b, ved at isolere b og får b=0,374467.
 

Jeg tror det er ret forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Med hældningen for funktionen q(x) menes nok hældningskoefficienten for tangenten til grafen for funktionen q(x) i punktet (x , q(x)) . Denne hældningskoefficient er q'(x) .

Du har bestemt hældningen for den rette linie, der går gennem de to skæringspunkter; men det er ikke det, opgaven går ud på.

Beregn q'(x) for hvert af de to skæringspunkters x-koordinater.


Svar #4
03. december 2011 af studinen2012 (Slettet)

Hvordan indstaster man det på lommeregneren?


Svar #5
03. december 2011 af studinen2012 (Slettet)

Eller hvad gør jeg når jeg har den afledede funktion for q(x)?


Svar #6
03. december 2011 af studinen2012 (Slettet)

Har fundet ud af det. :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man beregner q'(x) ud fra forskriften for q(x) = -x4 + 3x2 .


Svar #8
03. december 2011 af studinen2012 (Slettet)

Hvad gør jeg så i opgave 2.b?


Svar #9
03. december 2011 af studinen2012 (Slettet)

Det fandt jeg også ud af. :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Benyt tangentligningen

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)

for hvert af de to skæringspunkter, og find til sidst skæringspuntet mellem de to tangenter.


Svar #11
03. december 2011 af studinen2012 (Slettet)

Kan du hjælpe med opgave 4. Hvordan skal jeg bestemme forskriften for F(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det er jo beskrevet detaljeret i opgaven, hvorledes funktionen F(x) er defineret:

F(x) = a(x)·x - O(x)

Man får opgivet forskrifterne for funktionerne a(x) og O(x) . Indsæt nu de forskrifter i definitionen for F(x). Løs endelig ligningen F'(x) = 0 .


Skriv et svar til: Hældningen for en funktion og tangentligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.