Matematik

Reduktion

04. december 2011 af Milena11 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej! Jeg har fået nogle opgaver jeg skal løse, som omhandler reduktion. Det er desværre min svage side, så jeg håber I kan hjælpe mig.

1. (2x+3y)(2x-3y) 
2. (3x+1/2y)^2 
3. (2/3x-3/4)^2
4. (x+y)^2-(x-y)^2
5. (2x-y)^2-2(x-y)^2

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2011 af mette48 (Slettet)

Du kommer til at bruge kvadratsætningerne igen og igen, så du kan lige så godt sætte dig ind i dem med det samme.

Hvis du ikke kan huske sætningerne, kan du altid gange parenteserne ud ved at gange alle led i den ene parentes med alle led i den anden parentes.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. december 2011 af thomaasskoov (Slettet)

1. 
2x*2x = 4x2

2x*(-3y)=-6xy

3y*2x=6xy

3y*(-3y)=-9y2

Hvis jeg ikk er helt gal på den så kan du reducere 1'eren til:

4x2-9y

 

 

 


Svar #3
04. december 2011 af Milena11 (Slettet)

#1


Du kommer til at bruge kvadratsætningerne igen og igen, så du kan lige så godt sætte dig ind i dem med det samme.

Hvis du ikke kan huske sætningerne, kan du altid gange parenteserne ud ved at gange alle led i den ene parentes med alle led i den anden parentes.

- Desværre, så har jeg kun haft om det i én enkelt time. Jeg kan ikke rigtig finde ud af at sætte det ind i de sætninger. :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. december 2011 af NejTilSvampe

#3 - den letteste måde at lære at huske en formel eller ligning på efter min erfaring, er at udlede dem.

(a+b)^2 = (a+b)(a+b) = a*a + a*b + b*a + b*b = a^2 + b^2 + 2ab


Prøv selv med 

(a-b)^2  og  (a+b)(a-b)


Svar #5
04. december 2011 af Milena11 (Slettet)

Jeg kan bare slet ikke finde ud af det, når det er med brøker.. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2011 af mette48 (Slettet)

Du har også haft det i 8-9 klasse, så det burde ikke være nyt for dig.

a*(b/c) = ab/c    man ganger en brøk med et helt tal ved at gange med tallet i tælleren

(a/b)2=a2/b2

 


Svar #7
04. december 2011 af Milena11 (Slettet)

Det ved jeg godt. Det er bare nyt for mig at parentesen er i "^2" 
Men tak for hjælpen, jeg har regnet det hele ud.


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.