Matematik

Produktionsvirksomhed fremstiller en vare.

05. december 2011 af kasper300 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Matematik c hhx side. 146 opgave 2:

Hej jeg skal bruge lidt hjælp da jeg ikke forstår denne opgave.

En produktionsvirksomhed fremstiller en vare. I den forbindelse er der nogle faste omkostninger på 12.000 kr. og variable omkostninger på 1.4 kr. pr. stk. Virksomheden kan sælge hele deres produktion til en pris på 2,1 kr. pr. stk.

Der ønskes en redegørelse for ved hvilken varemængde produktionen begynder at give overskud.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2011 af PeterValberg

Det er vel dybest set to lineære funktioner, som du skal finde skæringspunktet mellem.

Hvis du kalder omkostningerne ved produktionen, som en funktion af antal producerede enheder x, for O(x) får du følgende lineære sammenhæng:

O(x) = 1,4·x + 12000 

Samtidig kalder du salget for S(x), også en funktion af antal enheder

S(x) = 2,1·x

hvis du sætter de to funktioner lig hinanden:

O(x) = S(x)

skulle du gerne finde frem til det antal enheder x, hvor produktionsomkostningerne og salgsprisen "går lige op"

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
05. december 2011 af kasper300 (Slettet)

mange tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. december 2011 af PeterValberg

det er først ved salg af 17143 enheder, det giver overskud :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
05. december 2011 af kasper300 (Slettet)

Tak :D


Skriv et svar til: Produktionsvirksomhed fremstiller en vare.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.