Kemi

idealgasligningen

05. december 2011 af VaDitte (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har lidt et problem i kemi. Håber i kan hjælpe

Opgaven lyder: Beregn de dannede stofmængder ved hjælp af idealgasligningen      p* V = n* R * T

jeg ved følgende:

Rummets tryk: 1009 hPa

Temperatur: 20 grader 

Volumen cylinder= h*r2*∏= 1cm*1/22*∏=0,782 cm3

 

Jeg har regnet 

hPa om til Pa: 1009*100=100,900 Pa

cmom til m3= 0,782 cm3 =78,3 m3

Temperatur om til kelvin: Det ved jeg ikke hvordan man gør

 

jeg gør dette fordi jeg gerne vil bruge denne ligning for gaskonstanten= 8,314472  m3·Pa·K-1·mol-1

 

men jeg forstår ikke rigtig hvad jeg nu skal gøre med kelvin og hvad skal jeg bruge 1·mol-1 og hvordan formår jeg at komme til et endeligt resultat nemlig den dannede stofmængde?   

 

 


Brugbart svar (3)

Svar #1
05. december 2011 af AskTheAfghan

pV = nRT   ⇔   n = pV/RT   ... hvor

          R = 8,314472  m3·Pa·K-1·mol-1

          p = 1009 hPa = 100 900 Pa

          V = 0.782 cm3 = 7.83·10-7 m3

          T = 20 ºC = (20 ºC + 273.15) K = 293.15 K

Indsæt nu tallene.

n = pV/RT = (Pa·m3)/((m3·Pa·K-1·mol-1)·K) = (1/(K-1·mol-1)·K) = (K·mol)/K = mol


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. december 2011 af Booklover (Slettet)

K = °C + 273.15 


Skriv et svar til: idealgasligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.