Matematik

Differentialregning

05. december 2011 af cigi123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kan sku ikke finde ud af at løse ligningen:

f’(x)=4,5

 

På forhånd tak.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2011 af HaettemaageN (Slettet)

Jeg synes ikke rigtig spørgsmålet giver nogen mening?
 

Enten er det allerede løsningen, eller også er det en integrationsopgave, eller måske noget helt tredje .. Du bliver nok nødt til at komme med noget mere information.


Svar #2
05. december 2011 af cigi123 (Slettet)

Jeg har til at starte med fundet ligningen til en tangent, herefter er jeg blevet bedt om at lave tangent der er paralel med den første. den første har ligningen 4,5x+2

Så vidt jeg har forstået af min bog skal jeg lave en ligning af hældningen som jo må være 4,5.

I bogen har de en hældning på 3

der kommer det til at se åledes ud:

f'(x)=3⇔3x^2=3⇔x^2=1

Håber du kan forstå det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2011 af HaettemaageN (Slettet)

Hvis vi ser bort fra det i din bog:

Den generelle forskrift for en lineær funktion er som følger:

           f(x) = ax + b.

Du har en tangent med forskriften f1(x)= 4.5x + 2, og skal finde endnu en tangent der er parallel med den første.

At to lineære funktioner er parallelle betyder som du antyder, at de har samme hældning (a-værdi), her a=4.5.

Så du ved, at f2(x) = 4.5x + b.

Du skal, altså blot bestemme en ny værdi b≠2, og derved har du en ny tangent, der er parallel med den første.

Sådan forstår jeg opgaven ud fra de oplysninger du har givet os. Men for, at være sikker - hvilken funktion er det en tangent til ?


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.