Kemi

Ækvivalenspunkt

05. december 2011 af AaB1885BK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, vi laver forsøget, med titrering af cola, for at finde ud af hvor meget phosphossyre der er deri, men jeg synes ikke rigtigt jeg kan finde sammenhængen mellem ækvivalenspunktet og mængden af phosphorsyre.

Altså vi har fået en graf da vi titrerede cola'en med NaOH, (Med pH opad og ml af NaOH henad) og den stiger stejlt nogen steder og knapt så stejlt andre steder, men jeg har lidt svært ved at se hvad jeg skal konkludere ud fra det?

På forhånd mange tak for et svar :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. december 2011 af mathon

   

                   ...du bør nok repetere kemibogens
                                                                                           1)  titreringskurver

                                                                                           2)  tolkning af disse

                                                                                           3)  anvendelse...


Brugbart svar (2)

Svar #2
05. december 2011 af mathon

i øvrigt   
                                                  H3PO4   +   3 NaOH   --->   Na3PO4   +   3 H2O

stofmængdeforhold
                                                  H3PO4 : NaOH  =  1 : 3
eller
                                                                         (1/3) : 1

  titrerkigning:
                                                  ns = (1/3)·nb

                                               Vs·cs = (1/3)·Vb·cb

                                                  cs = (1/3) · (Vb/Vs) · cb


Skriv et svar til: Ækvivalenspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.