Kemi

titrering af CaCl2 med AgNO3

06. december 2011 af stskru (Slettet)

Jeg sidder lige og er ved at regne koncentrationen ud af CaCl2 efter en titrering og blev lidt i tvivl om mol forholdet

jeg skal vel kigge på Cl- + Ag+ -> AgCl.... men mit spørgsmål er så om jeg skal tage hensyn til at der er 2Cl i CaCl2 og at mol forholdet så bliver 2 til 1...

Er det rigtigt...


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2011 af mathon

 

              [Cl- ] = 2·c(CaCl2)


Svar #2
06. december 2011 af stskru (Slettet)

ok tak men er lidt i tvivl nu:

 

hvis jeg har 2Cl- + Ag+

Når jeg så skal regne konc af Cacl2 ud skal jeg så ikke tage

n=c x v  Altså n= konc af det der er titreret med x volumen af det der er titreret med.... og skal jeg så dividere med 2


Svar #3
06. december 2011 af stskru (Slettet)

ups sendte lidt for hurtigt...

Og så bagefter sige C=n/v.... eller er jeg helt galt på den


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2011 af mathon

Når jeg så skal regne konc. af CaCl2 ud

                              c(CaCl2) = (1/2)·[Cl- ]

 


Svar #5
07. december 2011 af stskru (Slettet)

Takker det er super


Skriv et svar til: titrering af CaCl2 med AgNO3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.