Matematik

Matematik Eksponentiel funktion

06. december 2011 af NathanDrake (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er lidt i tvivl om hvordan man laver denne opgave. Er der nogle der kan give step for step til hvordan jeg finder ud af dette? Tak på forhånd!

Om en eksponentielt aftagende funktion f(x) = 3,7 * a oplyses, at grafen går gennem punktet P(-4,8). Beregn tallet A. 

Hvordan gøre jeg dette? 
Jeg ved godt hvordan jeg skulle finde A hvis der var 2 koordinatsæt, men her er der kun 1...


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2011 af Enhver (Slettet)

Du indsætter punktet i ligningen  f(x) = 3,7 * ax
Så   8 = 3,7*a-4    og så isolerer du a.


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt punktet P's koordinater i forskriften og bestem konstanten a . Forskriften er vel f(x) = 3,7·ax .


Svar #3
06. december 2011 af NathanDrake (Slettet)

Hvordan isolere jeg det?


Skriv et svar til: Matematik Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.