Matematik

RSA-kryptosystem (find d)

07. december 2011 af LinHansen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej!
jeg har fået til opgave til opgave at Konstruer et nøglesæt ud fra primtallene 37 og 89 samt enkrypteringnøglen e=41. jeg har fundet n=3293 og at φ(n)=(p-1)(q-1)=3168

nu skal jeg finde d med formlen d=e^(-1) (mod φ(n))

men jeg kan ikke få det til at gå op... er der en der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2011 af NiQiRiC (Slettet)

Hvad skal du bruge d til?


Svar #2
07. december 2011 af LinHansen (Slettet)

jeg har fået en tekst jeg skal kryptere og en jeg skal dekryptere, og jeg er nød til at finde d før jeg kan dekryptere min tekst. da d er den "hemmelige nøgle"


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2011 af NiQiRiC (Slettet)

Du kan bestemme d ved at finde løsningen til ligningen e*d-phi(n)*k=1, der kan bestemmes ved hjælp af euklids udvidede algoritme, selvom det er måske ikke den metode der ønskes.


Skriv et svar til: RSA-kryptosystem (find d)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.