Matematik

ligning

07. december 2011 af pupu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens :D

jeg har virkelig bruge for hjælp til at få den her ligning løst.

kan i hjælpe mig, pleeeeeaaaaseeeeee

 (8-4·i)·z=4-32·i


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2011 af nielsenHTX

du skal finde z

z=(4-32i) / (8-4i)

det kan reduceres ved at gange med (8+4i)/(8+4i)


Svar #2
07. december 2011 af pupu (Slettet)

det forstod jeg ikke helt... kan du ikke forklare det på en uddybbende måde,pleassee..

hvorfor ganger du med 8 på begge sider?? og hvad med 32, hvad sker der med den??


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2011 af nielsenHTX

z=(4-32i) / (8-4i)

z=(4-32i)*(8+4i)  / (8-4i)(8+4i)      ganger ind

z=(32+16i-256i-128i2 )/ 64-16i2         i2=-1

z=(32-240i+128 )/80

z=(160-240i) / 80

z= 2-3i


Svar #4
07. december 2011 af pupu (Slettet)

z=(4-32i)*(8+4i) du ganger her, og så dividere du  / (8-4i)(8+4i), ik??

hvordan får du i2= -1 ??

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. december 2011 af nielsenHTX

#4 har i ikke om komplekse tal?

i=√-1 altså er i2=(√-1)2=-1


Svar #6
07. december 2011 af pupu (Slettet)

Nej, vi har ikke om det endnu.

så i er altid i=√-1 altså er i2=(√-1)2=-1.

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. december 2011 af nielsenHTX

# 6 ja i er defineret som √-1, men hvis i ikke har om komplekse tal ( der bruger man ellers i og z meget) så er løsningen bare

z=(4-32i) / (8-4i)

z= 4(1-8i) / 4(2-i)

z=(1-8i) / (2-i)

 

 


Svar #8
07. december 2011 af pupu (Slettet)

oKAY tak for hjælpen :D

Vi har åbenbart haft om komplekse tal, mens jeg har været på ferie, har jeg lige fået at vide, so I missed it.....

men det er en kompleks ligning( tror jeg det hedder).


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.