Matematik

Funktioner

07. december 2011 af VERN - Niveau: A-niveau

Jeg forstår ikke disse to opgaver, hvordan skal man gøre og hvad skal man gøre.

 

PÅ FORHÅND TAK.


    

Vedhæftet fil: 9 og 13.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opg 9

Beregn (f(1) - f(-1))/(1 - (-1)) = ( f(1) - f(-1) ) / 2 for hver af de tre funktioner.

Opg 13

Funktionen er kontinuert for x = 0, hvis funktionsværdien i x = 0 stemmer overens, når det beregnes for hver af de to forskrifter, dvs. hvis

k·02 = -03 +2 - k


Svar #2
10. december 2011 af VERN

Jeg forstår ikke hvad du mener i opg. 9, kan du ikke lave et eksempel eller en anden forklaring.

 

Opg. 13 det forstår jeg heller ikke :(

 

PÅ FORHÅND TAK


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Opg 9. Den gennemsnitlige funktionstilvækst af en funktion f(x) over et interval [a;b] er tallet

(f(b) - f(a)) / (b - a)

Opg 13. Funktionen f(x) er defineret stykkevis med en forskrift f1(x) for x < 0 , og en anden forskrift f2(x) for x ≥ 0 . De to forskrifter er klart kontinuerte hver for sig. Det eneste sted, hvor der kan være tvivl om funktionens kontinuitet, er derfor for x = 0. Hvis f1(0) = f2(0), vil der gælde, at funktionen f(x) også er kontinuert i 0 . Bestem derfor k , så der gælder

f1(0) = f2(0) , dvs løs ligningen

k·02 = -03 +2 -k


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.