Matematik

Formlen for a i diff.regning

08. december 2011 af Solvejens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Formlen for beregning af atangent = f ' (x0)

Kan nogen mon sige mig, hvad x0 er/betyder?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2011 af YesMe (Slettet)

Førstekoordinaten for ethvert punkt i grafen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2011 af Studieguruen (Slettet)

xo er førstekoordinaten for det punkt, hvor tangenten tangerer grafen for f(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

x0 er x-koordinaten til tangentens røringspunkt med grafen for funktionen f(x) .


Svar #4
08. december 2011 af Solvejens (Slettet)

Super - så forstår jeg dét.

Hvis jeg så får stillet en opgave, der lyder, at jeg skal tegne en tangent på parablen, indsætter jeg så punktet på x's plads i f ' (x0)? Og i givet fald; hvordan vil det se ud?

Eller kan en forklare det for mig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2011 af YesMe (Slettet)

Du skal anvende formlen af tangentens ligning.  y - f(x0) = f'(x0)(x - x0)  der minder meget om  y - y0 = a(x -x0) Find først f'(x0), så kan du benytte formlen og indsætte x0's plads . bagefter skal du tegne grafen


Svar #6
08. december 2011 af Solvejens (Slettet)

Kan du evt. give et eksempel? Det forstår jeg bedre ved.


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. december 2011 af YesMe (Slettet)

f(x) = 2x2 + 2

f '(x) = 4x

Ligningen for tangenten, der tangerer punkt (2 ; f(2)) på grafen.

y - f(2) = f'(2)(x-2)

y = f'(2)(x-2) + f(2)

y = 8(x-2) + 10

y = 8x - 16 + 10

y = 8x - 6

 


Svar #8
08. december 2011 af Solvejens (Slettet)

Mange takker - meget bedre! ;-)

Tak for hjælpen, alle sammen. God aften til jer. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. december 2011 af YesMe (Slettet)

#8

Hold din kæft .. Og sov godt!


Svar #10
08. december 2011 af Solvejens (Slettet)

#9


#8

Hold din kæft .. Og sov godt!

 

 

Øøh?


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. december 2011 af YesMe (Slettet)

#10

Jo tak. Kan godt finde ud af det øh-sprog. DU ØØØØØØØØØØØØØØHHHHHHHHHHHHH!!!!!


Skriv et svar til: Formlen for a i diff.regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.