Kemi

fremstilling af en opløsning

09. december 2011 af TheLeresa (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej alle :-)

 

Nogle som kan hjælpe mig med dette:

 


skal finde ud af hvordan man laver 250 mL af en opløsning, hvor syrens formelle koncentration er 0,100 M.

Syren er:

CH3COOH                      
(eddikesyre)       

 Jeg ved godt jeg skal benytte mig af n = c * V

 

og derefter m = n * M

 

Men jeg er bare i tvivl. Hvad er V i dette tilfælde? er det 0,25 L ?

 

håber nogle kan svare tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2011 af Abrecht (Slettet)

 V er 0,025 L 


Svar #2
09. december 2011 af TheLeresa (Slettet)

tak skal du have :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. december 2011 af mathon

               

                          m = V·c·M = (0,025 L) · (0,1 mol/L) · (60,0516 g/mol)  = 0,150129 g  ≈  0,15 g

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. februar 2012 af davidaff (Slettet)

Hej, jeg er i gang med samme opgave men forstår ikke, hvorfor 250 ml er 0,025 L? Er det ikke 0,25 L og dermed: 

0,25 L* 0,1 mol/L * 60,05 g/mol = 1,5 g

Håber i kan hjælpe mig:)


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. februar 2012 af mathon

   korrekt
                          m = V·c·M = (0,250 L) · (0,1 mol/L) · (60,0516 g/mol)  = 1,50129 g  ≈  1,5 g                   

 

  Tak for din vakse vågenhed    :-)  


Skriv et svar til: fremstilling af en opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.