Matematik

Differential regning

11. december 2011 af anne881m (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opg lyder:

Bestem ved håndkraft ligningen for den tangent til grafen for funktionen f med forskriften

f(x)=5*x2 + 4*x - 7 

der har stigningstal 14

 

Er der nogen som kan forklare mig hvordan den løses?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2011 af Lurch (Slettet)

Stigningstaller er hældningen, dvs at du skal finde det sted på aparablen f(x) hvor at hældningen er 14. Det gør du ved at differentiere. Du skal finde 

f ' (x) = 14

Derfeter ved du hvad hældningen er og i hvilket punkt hældningen ahr den værdi, udfra det kan du opskrive ligningen for den rette linie der opfylder de to ting


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2011 af Andreww (Slettet)

y=f'(x0) (x-x0) + f(x0)

f(x)=5x2+4x-7

f'(x)=10x+4

10x+4=14

x=1

---------------

f(1)=2

f'(1)=14

x=1

y=14(x-1)+2

y=14x-12

 

 


Skriv et svar til: Differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.