Matematik

Reducering?

11. december 2011 af hejhej456 (Slettet)

        (ab)4 * b16

b5 _____________

       (a2b10)2

 

 

Hvordan regner man dennne ligning ud? jeg har prøvet flere gange, og kan ikke finde ud af det :s


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2011 af Enhver (Slettet)

Benyt at     an * am = an+m    og at   an / am = an-m     og at   (an)m = an*m

 

Tælleren:   (ab)4 * b16 = a4 * b4 * b16 = a4 * b20

Nævneren:   (a2b10)2 = a4 * b20

Hele brøken:   b5*((a4 * b20) / (a4 * b20)) = (a4 * b25) / (a4 *b20) = a0 * b5 = b5


Skriv et svar til: Reducering?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.