Matematik

Reducering?

11. december 2011 af hejhej456 (Slettet)

Jeg har prøvet mange gange og får ikke denne ligning rigtig, kan i hjælpe mig?

 

(2x+y)2-4x(x+y)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2011 af volcom1

løs først begge paranteser. den første løses ud følgende:
(a+b)^2 = a^2 +b^2 +2ab. 

Derefter ganges -4x ind i parantesen og der forkortes, prøv at komme med nogen udregninger, så kan vi se hvor du laver fejl 


Svar #2
11. december 2011 af hejhej456 (Slettet)

2x2+y2+2xy-4x2+4y

2xy+6y

kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2011 af volcom1

Nej ikke helt

Den første er (2x)^2+y^2+2*2x*y = 4x^2+y^2+4xy

den anden er  -4x^2-4xy samlet giver det:

 

4x^2+y^2+4xy-4x^2-4xy


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke korrekt. Du laver fejl med kvadratsætningen, og med at hæve en minusparentes.

(2x+y)2 - 4x(x+y) = (x + (x+y))2 - 4x(x+y)

                              = x2 + (x+y)2 + 2x(x+y) - 4x(x+y)

                              = x2 + (x+y)2 -2x(x+y)

                              = (x - (x+y))2

                              = (x - x - y)2

                              = (-y)2

                              = y2


Skriv et svar til: Reducering?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.