Latin

Analyse

11. december 2011 af Pett (Slettet)

Non est iste Lucius, qui meum aes habet?

Hvordan vil en analyse af den sætning se ud.

Har selv oversættelsen; Er det ikke Lucius som har taget mine penge


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. december 2011 af jbmm (Slettet)

Her er mit bud på en analyse af leddene, som naturligvis kan analyseres yderligere om nødvendigt:

subjekt og verballed = est (3.p. sing.)
subjektsprædikativ = iste Lucius qui meum aes habet

Overleddet: iste Lucius (nom. (denne/ham Lucius))

Underleddet: qui meum aes habet (relativ sætning):
qui = subjekt (nominativ)
habet = verbal (3. p. sing.)
meum aes = direkte objekt (akkusativ)
 


Brugbart svar (2)

Svar #2
16. december 2011 af Stygotius (Slettet)

"iste" kan også være subjekt og ikke høre med til subejktsprædikativet.


Skriv et svar til: Analyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.